vrijdag 2 november 2007

Countdown to MCOP 2007

Deze week staat in het teken van aftellen, want morgen ( o, nee vandaag inmiddels) beginnen de Master Clasics of Poker (MCOP) in Holland Casino Amsterdam. Ik ga daar samen met mijn broertje de 100 rebuy spelen op zaterdag 10 november, over een goede week dus.

Hoe bereid je je voor op zo'n event? Tsja, ik heb heel weinig ervaring met rebuy-toernooien en ik heb eigenlijk ook weinig zin en tijd om deze op het internet te gaan oefenen. Ik kies deze week voor de rust en ontspanning, zodat ik in ieder geval fit aan het toernooi begin volgende week. Voor de rest zal ik zo af en toe wat SnG's spelen om weer even terug te komen in de variant Texas Holdem, want ik speel eigenlijk alleeen maar Omaha Hi/Lo de laatste tijd.

De afgelopen twee weken heb ik al diverse SnG's op het internet gespeeld, met wisselend resultaat. Inmiddels ben ik tot step 4 gekomen in de Party Step Challenge en geraak ik ongeveer 50-50 van de 50-mans SnG's in het geld de afgelopen twee weken.

Vanavond ben ik maar weer eens richting kroeg gelopen, want op de vrijdag spelen ze daar steevast een SnG en daarna wat cashgames. Over de afloop kan ik kort zijn, ik heb gewonnen ( en daarmee weer een halve rebuy verdiend voor volgende week). Over mijn spel ben ik tevreden, rustig gespeeld, lekker tight agressive. Mooiste hand van de avond...ik ga all-inn met AKs en wordt gecalled door mijn buurman ( en tevens de uitbater) die pp6 omdraait. Ik mag zelf de kaarten omdraaien en en leg en mooie 8-8-9-9-3 op tafel.... counterfeited en mijn buurman houdt slechts 1500 punten over, waarna hij een incredible comeback maakt door eerst te dubbelen en vervolgens twee keer te trippelen. Uiteindelijk mocht het hem niet baten en wordt hij nog 4e.

De HU was kort maar krachtig, in handje 4 vind ik KQoffsuit en de small blind callt all-inn. Ik call en hij draait ietwat teleurstellend 97s om.Flop geen hulp, turn een 7, maar de river geeft mij de Q voor de winst. Een leuke opsteker zo 7 dagen voordat he echte pokergeweld losbarst...

Chuckie ( nog 6 nachtjes slapen)

Geen opmerkingen: